Ian Blomquist klar för Comet Halden i Norge

Ian Blomquist hade skrivit på för Kristianstad innan klubben tvångsdegraderades från Hockeyettan. 
Nu har den 21-årige målvakten hittat en ny klubbadress då han skriver på för Comet Halden i Norge. 

Efter flera säsonger i Västerås så stod det i våras klart att målvakten Ian Blomquist inte blev kvar i VIK utan fick söka sig om efter en ny klubbadress.

I juni presenterades då 21-åringen av Kristianstad och tanken var därmed att han skulle kliva ner i Hockeyettan och vara en viktig del av KIK:s satsning. 

Men bara en dryg månad efter att Blomquist värvats till klubben så stod det klart att det inte skulle bli spel i Hockeyettan. Kristianstad klarade inte kraven för elitlicens och tappade därmed sin plats i Division 1. Klubben tvångsdegraderades därför till Hockeytvåan och flera av spelarna som skulle spela i Kristianstad har därför sökt sig till andra klubbar.

Ian Blomquist blir nästa svensk i Comet Halden

Nu står det klart att även Ian Blomquist flyttar vidare efter att det inte blev något spel i Kristianstad. Målvakten har i stället presenterats av norska Comet Halden

– Jag ville komma till ett lag och en liga där jag har möjlighet att utvecklas till en viktig spelare. Jag kände direkt när Comet tog kontakt att det här är ett lag som ger mig rätt förutsättningar att utvecklas. Jag har hört att den norska ligan är en bra plats för unga spelare och med den kvalitet och professionalism som finns i ligan så blir detta ett nödvändigt steg i min karriär för att jag ska utvecklas som individ och spelare, säger Blomquist på klubbens hemsida och fortsätter: 
– Jag är en målvakt med bra storlek som läser spelet bra och är säker i mitt positionsspel. På isen vill jag bidra med ett lugn och en trygghet i försvaret, vilket gör att laget kan fokusera på offensiven. Jag vill också bidra med en hög konkurrensnivå som smittar av sig på de andra. I omklädningsrummet är jag en ambitiös person som är hjälpsam och någon man alltid kan lita på.

Ian Blomquist har vaktat kassen i 34 allsvenska matcher för Västerås under sin karriär och 2023 var han uttagen i Sveriges JVM-trupp men utan att spela någon match. 

I Comet Halden blir göteborgaren lagkamrat med svenskarna David Nilsson, Simon Svensson, Sebastian Hansson, Elias Antonsen, Douglas Byrkjeland och Andreas Laschitza. Comet Halden kommer från en tung säsong då de endast tog tre trepoängare och samlade ihop 13 poäng på 45 matcher men klubben lyckades ändå hålla sig kvar i EHL via kval.


TV: Dennis Hildeby om hur han ska bli redo för NHL

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: