Jakob Ihs Wozniak och Oliwer Sjöström målskyttar för Luleå mot Boden

Luleå körde över Boden med 8–1 i det första derbyt mellan klubbarna sedan 2017. Då skrev både Jakob Ihs Wozniak och Oliwer Sjöström in sig i målprotokollet för SHL-klubben.

Luleå inledde sitt försäsongsmatchande under fredagen genom att åka de dryga 3,5 milen till Boden för det första derbyt mellan klubbarna på sju år. Det hela slutade men komfortabel storseger för SHL-klubben, som i slutändan lyckades vinna matchen med hela 8–1.

I derbyt fick två av klubbens stortalanger i form av Jakob Ihs Wozniak och Oliwer Sjöström, båda födda 2007, chansen att visa upp sig. Stortalangerna, som tidigare i somras spelat Hlinka Gretzky Cup med Småkronorna, tackade för förtroendet genom att bli målskyttar i matchen. Bägge målen kom i mittperioden när Luleå kunde gå ifrån till en 6–0-ledning i matchen.

– Det var kul att få göra det. Jag fick den bra av Bromé på blålinjen. Då klev jag in lite och tryckte. Det var skönt att se den gå in, säger Sjöström till NSD.

Åtta olika målskyttar

Både Oliwer Sjöström och Jakob Ihs Wozniak har redan hunnit debutera i SHL, då den förstnämnde noterades för sju SHL-framträdanden den gångna säsongen medan Ihs Wozniak kom till spel i två matcher för Luleå.

Luleås övriga mål i matchen gjordes av Frederic Allard, Anton Levtchi, Linus Omark, Marcus Hardegård, Oskari Laaksonen och David Lilja.

För Luleås del fortsätter försäsongen med två matcher mot Liiga-laget Kärpät i Kalix respektive Torneå nästa vecka innan man åker till Västerbotten för ett bortamöte med Skellefteå.

På annat håll kunde Linköping besegra SHL-konkurrenten Färjestad med 6–3 sedan Oscar Lawner, som anslutit till Linköping från just Färjestad inför den här säsongen, blivit tvåmålsskytt för östgötarna.


TV: Kevin Stenlund efter Stanley Cup-segern

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: