Axel Ottosson blir lagkapten i Björklöven

Axel Ottosson valde att vända hem till Björklöven inför den här säsongen. Nu utses hemvändaren till ny kapten i klubben.

Via sin hemsida meddelar Björklöven att hemvändaren Axel Ottosson blir den som ersätter Fredric Andersson, som i våras lämnade klubben, som lagkapten i klubben.

“Det känns bra att Otto skall leda oss in i framtiden. Ortens son som brinner för klubben och Umeå och jag är säker på att han kommer att guida laget/klubben i rätt riktning”, skriver klubben i ett uttalande.

Axel Ottosson valde i slutet av juni att skriva på ett tvåårskontrakt med Björklöven efter att ha spenderat de senaste två säsongerna i finska KooKoo. Där producerade han förra säsongen 34 poäng (9+25) på 60 matcher. Han har tidigare spelat fyra och en halv säsong med Björklöven under två olika sejourer, där han under sin senaste säsong i Umeåklubben (2021/22) producerade 48 poäng (15+33) på 48 grundseriematcher.

Ett annat nyförvärv, backen Mathew Maione, blir assisterande lagkapten tillsammans med Joel Mustonen och Mattias Nörstebö.


TV: Kevin Stenlund utser de tre bästa backarna han mött

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: