Uppgifter: Valtteri Filppula vänder hem till Jokerit

Valtteri Filppula har fyllt 40 år men ser ändå ut att förlänga hockeykarriären. 
Enligt Ilta-Sanomat så vänder ikonen hem till Finland för spel i andraligan med Jokerit. 

Efter tre säsonger i schweiziska Genève-Servette så blev Valtteri Filppula klubblös i våras och den finske ikonens hockeyframtid har varit uppe i luften. 

Men nu ser det ut som att 40-åringen kommer att förlänga sin karriär. Ilta-Sanomat uppger nämligen att Filppula är på väg hem till Finland – men inte till högstaligan Liiga. 

I stället uppges legendaren välja spel i andraligan Mestis för att då kunna återvända till sin tidigare klubb Jokerit.

Är med i Triple Gold Club

Valtteri Filppula spelade i Jokerit som junior och har gjort tre säsonger i seniorlaget då klubben spelat i finska ligan. 2014 valde dock klubben att lämna Liiga och gick i stället med i ryska KHL där föreningen spelade under åtta års tid. Efter Rysslands invasion av Ukraina 2022 så valde Jokerit att lämna KHL och den senaste säsongen fick Jokerit då börja om i Mestis där de kom trea men sedan åkte ut i kvartsfinalen. 

Tidigare i sin karriär har Filppula spelat 1 056 NHL-matcher för Detroit Red Wings, Tampa Bay Lightning, Philadelphia Flyers och New York Islanders. Han var då med och vann Stanley Cup med Detroit 2008. 

40-åringen är den enda finländaren som är med i Triple Gold Club, förutom Stanley Cup så var Filppula även med och vann OS-guld och VM-guld med Finland 2022 för att ta plats i den exklusiva skaran spelaren. Tidigare under 2024 vann han även CHL-guld med Genève-Servette efter att ha besegrat Skellefteå i finalen. Han är därmed ensam i hockeyhistorien om att vinna Stanley Cup, OS-guld, VM-guld och CHL-guld.


TV: Norske talangen om veteranernas practical joke

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: