Ryan Getzlaf får jobb på NHL:s disciplinnämnd

Ryan Getzlaf avslutade sin spelarkarriär för två år sedan. 
Men nu blir han kvar inom hockeyn – då han kliver in i NHL:s disciplinnämnd. 

2022 spelade Ryan Getzlaf sin sista säsong med Anaheim Ducks och efter det lade legendaren skridskorna på hyllan. 

Men nu får 39-åringen ett nytt jobb för att stanna inom ishockeyn. Under natten har NHL nämligen meddelat att Getzlaf rekryteras för att vara en del av disciplinnämnden, Department of Player Safety.

Getzlaf återförenas då med George Parros, chef för disciplinnämnden, då de spelade tillsammans i Anaheim under sex säsonger. 

– Vi är väldigt glada att välkomna Ryan som den nyaste medlemmen till disciplinnämnden. Hans prestationer på isen talar för sig självt, han har vunnit på varje nivå och var väldigt respekterad i ligan för att vara en tuff och skicklig spelare och en effektiv ledare. Från sin rookiesäsong 2005 till sin sista säsong så levde han och spelade igenom många förändringar inom hockeyn, något som kommer att ge vår grupp ett unikt och värdefullt perspektiv framöver, säger Parros i ett pressmeddelande.

Under sin spelarkarriären spelade Ryan Getzlaf 1 157 matcher, alla i Anaheim Ducks, och stod för 1 019 poäng. Han vann Stanley Cup 2007 och tog dubbla OS-guld med Kanada 2010 och 2014 samt vann World Cup 2016. 


TV: Kevin Stenlund utser de tre bästa backarna han mött

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: