Maja Nylén Persson inleder säsongen i Brynäs

Maja Nylén Persson ska åka över till New York för spel i PWHL. 
Men nu meddelar Brynäs att stjärnbacken kommer att inleda säsongen med SDHL-spel för klubben. 
– Vi är såklart väldigt nöjda och glada över att få kvar Maja lite till innan hon åker över, säger sportchef Erika Grahm.

För drygt en månad sedan skrev Maja Nylén Persson på ett kontrakt med New York i PWHL och kommer att åka över för spel i proffsligan nästa säsong. 

Men säsongen i Nordamerika börjar inte förrän senare under hösten och därför meddelar Brynäs nu att stjärnan kommer att fortsätta i Gävle-laget tills vidare innan flytten till New York. 

– Jag är jätteglad och tacksam att denna möjlighet dök upp så jag ska kunna förbereda mig på bästa sätt inför mitt kommande äventyr. Sen såklart älskar jag att spela i Brynäs och att få göra det ett litet tag till kommer jag bara att njuta av. Jag kommer göra allt för det här laget och försöka hjälpa de få en så bra start som möjligt på säsongen, säger Nylén Persson på klubbens hemsida.

SDHL:s bästa back tre år i rad

Maja Nylén Persson har utsetts till SDHL:s bästa back tre säsonger i rad efter att ha gjort 47, 48 och 38 poäng från blålinjen för att vinna backarnas poängliga. Förra säsongen var hon lagkapten i Brynäs och 23-åringen är även en ledande spelare för Damkronorna. 

Nu kommer hon alltså att fortsätta i Brynäs under hösten innan det bär av till andra sidan Atlanten. 

– Vi är såklart väldigt nöjda och glada över att få kvar Maja lite till innan hon åker över. Alla vet hennes kvalitéer och hon kommer bli en nyttig spelare och person för laget men också en bra förebild för våra yngre spelare. Det är en väldigt passande lösning för oss då de kommer ge ett lugn till Josefine Jakobsen som vi kommer använda på backsidan i år. ”Jose” fortsätter i positiv riktning med sin rehab efter sin tidigare skada och vi vill inte stressa fram någonting där, säger sportchef Erika Grahm.


TV: Robert Ohlsson om att träna Dick Axelsson

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: