Timrås smäll – har miljonskuld hos Kronofogden

Timrå IK har en skatteskuld på 1,6 miljoner kronor som inte har betalats. 
Nu har skulden landat hos Kronofogden. 
– Det här är ingen önskvärd situation, säger Timrås klubbchef Fredrik Innala till Sundsvalls Tidning

I juni presenterade Timrå IK en vinst på 4,6 miljoner kronor efter förra säsongen – men trots det har klubben nu en miljonskuld som hamnat hos Kronofogden. 

Timrå har nämligen haft en skatteskuld på drygt 1,6 miljoner kronor som skulle vara inbetalad i början av augusti. Men skulden har fortfarande inte betalats vilket nu gör att den landar på Kronofogdens bord. 

Skulden förfaller på måndag nästa vecka och Timrå har alltså fem dagar på sig att betala skulden. 

– Vi har väntat på några inbetalningar och har inte fått in det vi har räknat med att få in. Vi för en dialog kring det här och det är på väg att lösa sig, säger klubbchefen Frederik Innala till Sundsvalls Tidning.

“Det viktiga är att pengarna kommer”

Enligt Frederik Innala så finns det fortfarande tid för klubben att betala av skulden men att hamna hos Kronofogden är ändå en smäll för Timrå. 

– Det här är ingen önskvärd situation och den här tiden på året har man inte så mycket i ladorna. Nu håller vi på med ett internt arbete för att förbättra våra egna rutiner.

Klubbchefen menar att betalningen av skatteskulden inte kommer att gå ut över sporten och inte påverkar sportchef Kimmo Kapanens budget med lagbygget. Han känner inte heller någon oro inför skuldens deadline om fem dagar.  

– Nej, inte direkt. Det har varit semesterperioder och det förklarar en del, men det viktiga för mig är att pengarna kommer. Den absoluta ambitionen är att betala den här skulden i tid. Både på kort och lång sikt vill vi effektivisera verksamheten, säger Innala till ST.


TV: Norske talangen om veteranernas practical joke

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: