Beskedet: Då presenteras PWHL-klubbarnas lagnamn

Under debutsäsongen spelade klubbarna i PWHL utan lagnamn och i generiska tröjor. I mitten av september väntas lagen presentera sina nya lagnamn och klubbmärken, säger Ottawas general manager Mike Hirshfeld till TSN.

När PWHL slog upp portarna för sin debutsäsong i vintras gjorde ligan det utan varken lagnamn eller logotyper till sina sex klubbar. I stället spelade de sex olika lagen i generiska matchtröjor, men till den kommande säsongen ser det ut att bli ändring  på det.

Till TSN säger Ottawas general manager Mike Hirshfeld att klubbarna kan komma att presentera sina lagnamn och klubbmärken i mitten av september. Något senare än planerat, då den ursprungliga planen egentligen var att släppa lagnamnen och klubbmärkena i augusti.

Vad de olika klubbarna kommer att kallas är i nuläget officiellt, men förra hösten ansökte ligan om att varumärkesskydda sex lagnamn i form av Boston Wicked, Minnesota Superior, Montreal Echo, New York Sound, Ottawa Alert och Toronto Torch.

Fler grundseriematcher

Vidare berättar Hirshfeld att ligans spelschema väntas släppas i slutet av september och att antalet grundseriematcher kommer att öka från 24 till mellan 30 och 36 matcher den kommande säsongen.

Inför den kommande säsongen har i skrivande stund Maja Nylén Persson (New York), Lina Ljungblom (Montréal) och Emma Söderberg (Boston) kontrakt i PWHL. 

Minnesota är regerande PWHL-mästare efter att ha besegrat Boston i finalserien med 3–2 i matcher.


TV: Det bästa från Oscar Klefboms NHL-karriär

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: