Förklarar kaptensbytet: “Inga konstigheter”

De senaste tre säsongerna har Jimmie Jansson Lorek varit lagkapten i Västerås. Till den här säsongen tar Konstantin Komarek över kaptensrollen.
– Alla parter var införstådda med att vi skulle göra en förändring, säger tränaren Karl Helmersson till VLT.

Efter ett par säsonger som assisterande lagkapten utsågs Jimmie Jansson Lorek till Västerås lagkapten 2021. Den rollen har backen haft de senaste tre säsongerna, men tidigare i veckan kom beskedet att den allsvenska klubben valt att att göra en förändring.

Den kommande säsongen är det Konstantin Komarek som får rollen som lagkapten, medan Jansson Lorek blir utan bokstav på bröstet.

– Vi hade ett jättebra snack med Jimmie. Alla parter var införstådda med att vi skulle göra en förändring. Jag tycker att det avlastar lite, tar bort lite tyngd från Jimmies axlar. Det är alltid kaptenen som får stå till svars om det går lite sämre och det var en tuff säsong förra året. Det blir bara att fokusera på hockeyn för hans del. Annars är det inga konstigheter. Han är jäkligt viktig för gruppen och en ledare inne i omklädningsrummet ändå, säger tränaren Karl Helmersson till VLT.

Med sina 421 matcher för Västerås är Jansson Lorek den nionde mesta spelaren i klubbens historia och den spelare som gjort överlägset flest matcher i VIK-tröjan i dagens spelartrupp.

– Jag har varit kapten under fem år och det är något jag är stolt över, berättade Jansson Lorek för VIKFanCentral.se tidigare i veckan.
– Jag är också glad över respekten jag har fått av mina lagkamrater.


TV: Det bästa från Oscar Klefboms NHL-karriär 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: