Cole Sillinger nära nytt kontrakt med Columbus Blue Jackets

Cole Sillinger slog personligt poängrekord den gångna NHL-säsongen. Nu är forwarden nära att enas om ett nytt kontrakt med Columbus Blue Jackets.

Utöver uppgiften att hitta ett lämpligt trejdutbyte för den finske forwarden Patrik Laine har Columbus Blue Jackets nya general manager Don Waddell ytterligare en punkt på sin lista att bocka av inför den nya säsongen: Skriva ett nytt kontrakt med lagets unge forward Cole Sillinger.

21-åringens kontrakt med Blue Jackets löpte ut tidigare i somras och forwarden är just nu restricted free agent. Så ser dock inte fallet ut att vara länge till. Blue Jackets-reportern Brian Hedger på Columbus Dispatch rapporterar att klubben och Sillinger är nära att enas om ett nytt kontrakt och enligt The Athletic-reportern Aaron Portzline ska det röra sig om ett tvåårskontrakt.

Kommer från sin poängbästa säsong

Cole Sillinger kommer från sin poängbästa säsong i NHL-karriären, då han noterades för 32 poäng (13+19) på 77 matcher för Blue Jackets. Detta efter att han säsongen dessförinnan spenderat delar av säsongen i AHL sedan produktionen sjunkit efter sin rookiesäsong 2020/21, där han gick raka vägen från juniorligan USHL in i NHL och producerade 31 poäng.

21-åringen är en av många, unga spännande forwards i Blue Jackets laguppställning. Förutom Sillinger har laget även spelare som Adam Fantilli, Dmitrij Voronkov, Kent Johnson och JVM-stjärnan Gavin Brindley i laget.


TV: Eric Nilsons hattrick i Hlinka Gretzky Cup

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: