MJÖRNBERG: Förslaget – Hockeyettan en stängd liga 24/25

Hockeyettans fyra grundserier kommer spelas med ojämnt antal lag kommande säsong. Ett klokt beslut av Svenska ishockeyförbundets tävlingsutskott. Desto mer uppseendeväckande är förslaget att Hockeyettan ska vara en ligan där man inte kan åka ur kommande säsong.

Svenska ishockeyförbundets tävlingsutskott tog under tisdagen det beslut som var mest rimligt för Hockeyettan. Man meckar inte mer än nödvändigt med serierna utan accepterar att det blir en säsong med lita annorlunda förutsättningar. Inga lag kommer flyttas runt, Grästorp tar rakt av Bäckens plats i den västra serien och därmed spelas norra och södra serien med åtta lag medan västra och östra som planerat spelas med tio gäng.

Det blir lite rörigt med olika antal matcher i de olika serierna och ett system där de sista Allettan-lagen tas fram via poängkvot mellan lagen som bommar strecket i de fyra serierna (läs mer om hela upplägget i skrivelsen på Hockeyettans sajt), men det får man helt enkelt leva med. Att hålla fast vid serierna så som de nu blir är ett bra sätt att hjälpa klubbarna mot drägligare förhållanden. Det var helt rätt beslut att ta.

Men en sak sticker ut lite grann i det som beslutats om serieupplägget inför kommande säsong.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: