Tim Welin lämnar Kalmar – klar för Karlskrona

Tim Welin följde med Kalmar upp i Hockeyallsvenskan. Men efter en säsong står det nu klart att det blir en återkomst till Hockeyettan. Denna gången med Kalmar.

Kalmar tog med sig Tim Welin upp till Hockeyallsvenskan. Backen hade då gjort en säsong med klubben i Hockeyettan och fick också fortsatt förtroende även en liga upp.

21-åringen gjorde 35 matcher och stod för sammanlagt sju poäng under säsongen.

“Naturligt offensiva instinkter”

Nu kliver han återigen ner i Hockeyettan. Nästa säsong väntar spel i Karlskrona.  

– Tim är en rörlig allroundback med naturligt offensiva instinkter. Han är kylig med pucken och duktig på att kicka igång anfall och även följa med upp i anfallen och bli ett extra hot. Han tog stora kliv i sitt tvåvägsspel under förra säsongen och tog även med sig viktiga erfarenheter av spel i HockeyAllsvenskan, säger sportchef Hampus Melén.

Tim Welin har tidigare spelat juniorhockey i AIK och för Väsby i Hockeyettan. Kontraktet med Karlskrona är skrivet över en säsong.

Samtidigt meddelar Kalmar att man har förlängt kontraktet med 34-årige Markus Palmberg över den kommande säsongen. Forwarden gjorde under vintern sin första säsong i Hockeyallsvenskan och stod för 19 poäng på 50 matcher.


TV: Throwback: Lundqvists tröja hissad i New York

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: