Elias Pettersson: “Vi har något bra på gång nu”

Trots att Elias Pettersson spelade skadad tog han Vancouver till ett första slutspel sedan 2020. Hemma i Ånge och siktar han nu mot en ännu mer framgångsrik säsong. 
– Nu är det bara att bygga vidare, säger han till Sundsvalls tidning.

Det blev ett tungt avslut på den gångna säsongen för Vancouver Canucks och Elias Pettersson. Den svenske stjärnan gick inte att känna igen i slutspelet och fick gång på gång svara på frågor om sin status innan laget slogs ut av Edmonton Oilers i kvartsfinalserien. 

Nu är han hemma i Ånge för att ladda om efter den där skadan i knät som hindrade honom – och för att se nästa generation på “EP40 skills camp”.

– Främst vill jag ge tillbaka till Ånge, alla pengar går till dem. Men sen vill jag erbjuda kids att komma hit och lära ut till dem. Saker som vi lär ut här är saker som jag har tränat på varje sommar, säger han i en längre intervju med Sundsvalls tidning.

“Vi har något bra på gång nu”

Den nu 25-årige forwarden skrev på ett nytt avtal, till 2032, med Vancouver så sent som i mars och menar nu att han trivs bra både i staden och med klubbens situation.

– Livet i Vancouver är jättebra, vi har något bra på gång nu. Vi har väldigt bra spelare, bra coacher, vår nya general manager Patrick Allvin, och sedan president Jim Rutherford kom hit har klubben vänts upp och ner till det bättre. Vi var nära att nå en konferens-final under säsongen som var men nu är det bara att bygga vidare, säger han till ST. 

Och kanske finns det även framtida förstärkningar från de i Kastberghallen i Ånge.

– Det är många som ser bra ut tycker jag. Alla tar åt sig och alla lyssnar. Det är första gången jag får agera coach om man får säga så. Jag trodde det skulle vara jobbigt men jag tycker att det har varit jättekul, säger “EP40” till ST.


TV: Höjdpunkter från Petterssons säsong

 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: