Tingsryds supporterklubb uppmanar till bojkott

Ett möte mot Nybro i Växjö och Vida Arena den 14 februari? “Ja” säger Tingsryds styrelse, “bojkotta” säger supporterklubben Gröna Brigaden. 

Kort efter att supportrar och klubben gått samman för att rädda Tingsryds AIF från den ekonomiska krisen, bildas en ny spricka. 

Orden ”Det här kommer alla att älska” sades för en vecka sedan när ett förslag lades fram om att flytta TAIF:s möte med Nybro, 14 februari, till Växjö och Vida Arena. Så blev det inte.

Efter protester på sociala medier bokades ett möte in mellan klubbens styrelse och Gröna Brigaden. Ett möte som resulterade i följande uttalande från supporterklubben. 

”Efter mötet stod det klart att vi står långt ifrån varandra gällande hur vi ser på saken. Att lägga en hemmamatch i en annan stad, i vår värsta antagonists hemmaarena, är oacceptabelt och långt över gränsen för vad vi tolererar. Det är vår identitet samt supportrarnas brinnande engagemang och envishet som gjort att Taif klarat sig fram tills i dag”

Uppmanar till bojkott

Gröna Brigaden fortsätter sedan med att uppmana supportrarna till att bojkotta matchen mot Nybro. 

”För att tydliggöra vår ståndpunkt uppmanar Gröna Brigaden till bojkott av matchen mot Nybro i Växjö. Så länge styrelsen håller fast vid sitt beslut kommer det varken förekomma sång eller läktararrangemang i Dackehallen tills vidare. Vi kommer dock fortsätta arrangera resor till bortamatcherna”


TV: Tomas Kollar om hur Malmö ska lyfta

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: