MJÖRNBERG: En nykomling att ta på ordentligt allvar

I skuggan av allt snack om licenser och överklaganden har Grästorp tackat ja till spel i Hockeyettan…och det framstår som en nykomling som bör tas på ordentligt allvar.

Det har varit så mycket snack om licensnämndens beslut, lagen som hanterat sin organisation och sin ekonomi så illa att de nekats elitlicens och allehanda spörsmål om överklagan och serieindelningar att det faktum att Grästorp faktiskt valt att tacka ja till en plats i Hockeyettan nästan glömts bort.

Det har rapporterats att de tackat ja, men knappast gjorts någon större analys av det.

På sin plats att göra det då, för jag vill faktiskt höja ett varningens finger.

De må ha kommit trea i kvalserien och egentligen inte vara särskilt förtjänta av en ettanplats, men Grästorp är faktiskt en nykomling att ta på största allvar.

Där Bäcken har visat upp en bristande organisation och ganska naiv syn på vad det innebär att vara ett Hockeyettan-lag och IK Pantern är en angelägenhet för de närmast sörjande är Grästorp faktiskt en klubb med kultur, historik och inte minst erfarenhet av Hockeyettan. Det är ingen lång startsträcka ute på slätten utan klubben kan ganska snabbt kliva in i en välavvägd kostym och börja agera. Man har varit med förr och vet vad som gäller. Det finns ett engagemang och en organisation. Sådant ska inte underskattas.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: