Tingsryds AIF spelar i Hockeyallsvenskan 2024/25

Tingsryds AIF spelar i Hockeyallsvenskan kommande säsong. På sin webbsida medddelar klubben att Licensnämnden godkänt deras handlingsplan.
– En väldigt stor lättnad, skriver klubbens VD Christer Ekberg på klubbens webbsida.

Tingsryds AIF befann sig i en djup ekonomisk kris. 

Den anrika föreningen behövde få in 2,5 miljoner kronor på en vecka för att rädda sin allsvenska status. Tack vare en betydande insats från supportrar och företagare meddelar klubbens VD Christer Ekberg att man lyckats nå sitt mål

Licensnämnden har godkänt klubbens handlingsplan och därmed återfinns man i Hockeyallsvenskan även under säsongen 2024/25.

– En väldigt stor lättnad och ett stort tack till alla som har bidragit med hårt jobb och ekonomisk stöttning i denna situation. Nu väntar ett hårt jobb under kommande säsong att fullfölja vår handlingsplan, säger Ekberg i ett uttalande.

Oliver Ekman Larsson skänkte pengar till Tingsryd

Taif har nu förbrukat sitt dispensår och måste enligt Svenska ishockeyförbundets stadgar visa ett kapitalkrav om tio procent inför 2025 års licensprövning. Lyckas man inte med det väntar en tvångsnedflyttning till Hockeyettan.

Det var i slutet på juni som klubben via sina egna kanaler meddelade att man befann sig i ett krisläge.

Klubben har sedan tidigare en ansträngd ekonomi och hade tidigare i månaden redovisat ett minusresultat på fyra miljoner kronor samtidigt som de också låg på minus i eget kapital. Taif ansökte då om att få ett så kallat kontrollår, vilket innebär att klubben ska kunna redovisa ett eget kapital på 10 procent av omsättningen.

Licensnämnden valde till en början att neka föreningen kontrollåret, men efter de insatser som genomförts senaste veckan har Tingsryd nu fått ett positivt besked. Detta sedan bland annat den färske Stanley Cup-mästaren och egna produkten Oliver Ekman Larsson gått in med 1,5 miljoner kronor. Även Växjö Lakers har meddelat att de anordnar en skills competition för att samla in pengar åt rivalklubben.


TV: “OEL” om Stanley Cup-triumfen

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: