Jacob Markström trejdad till New Jersey Devils

Det har varit en fråga om “när” snare än “om” Jacob Markström skulle byta klubb. Nu står det klart att den svenske stjärnan hamnar i New Jersey Devils.

New Jersey, Toronto och Ottawa är tre av de klubbar som sagts vara på jakt efter Jacob Markström under sommaren. Att Markström inte skulle bli kvar i Calgary har mer eller mindre stått klart under flera månader.

Och nu står det klart att det blir spel i New Jersey kommande säsong. Devils satsar på att gå långt i Stanley Cup-slutspelet, men kommer från en tung säsong där de missade slutspel. Mycket på grund av ett svagt målvaktsspel.

Jacob Markström till New Jersey Devils

New Jersey Devils betalar den 23-årige backen Kevin Bahl och ett förstarundeval i 2025 års NHL-draft för att knyta till sig det 34-årige målvaktsesset. Bahl gjorde 1+10 för Devils i NHL förra säsongen.

Jacob Markström kommer från en säsong där han vann 23 av sina 48 matcher mellan Calgarys stolpar. Han hade en räddningsprocent på 90,5 och släppte i snitt in 2,78 mål per match.

Under karriären har han spelat 485 NHL-matcher för Florida, Vancouver och Calgary. Jacob Markström har två år kvar på sitt kontrakt, värt sex miljoner dollar per säsong. Som en del av avtalet behåller Calgary två miljoner av Markströms lön även efter flytten.  


TV: Markströms bästa räddningar i NHL

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: