Uppgifter: Vancouver gör nytt försök att värva Jake Guentzel

Vancouver kopplades samman med Jake Guentzel i samband med trade deadline, men forwarden hamnade i slutändan i Carolina. När stjärnan i månadsskiftet kan kliva ut på marknaden väntas Vancouver göra ett nytt försök att värva stjärnan, rapporterar Daily Faceoff.

Vancouver Canucks och Patrik Allvin lyckades inte hitta en affär som skulle locka Pittsburgh Penguins att trejda Jake Guentzel till klubben i samband med trade deadline. I stället flyttade amerikanen till Carolina Hurricanes, där han gjorde succé och levererade 25 poäng på sina 17 grundseriematcher för laget.

Vid månadsskiftet löper avtalet med Hurricanes ut, vilket ger Guentzel möjligheten att testa free agent-marknaden. Då väntas Vancouver göra ett nytt försök att landa den amerikanske stjärnforwarden.

Guentzel kan återförenas med Allvin

Enligt Daily Faceoff kan Canucks vara den klubb som presenterar den bästa möjligheten och de bästa ekonomiska villkoren för 29-åringen. Insidern Frank Seravalli skriver på sajten att Guentzel kan komma att landa ett sjuårskontrakt med en lönetaksträff uppåt 9,5 miljoner dollar, alternativt att forwarden skriver på ett åttaårskontrakt med Carolina för att på så vis sänka lönetaksträffen och trejdas till en annan klubb i utbyte mot draftval.

I Vancouver finns många bekanta ansikten för Guentzel, däribland den svenske general managern Patrik Allvin som jobbade med forwarden i Pittsburgh. I Canucks återfinns även presidenten Jim Rutherford samt huvudtränaren Rick Tocchet, ytterligare två personer som Guentzel arbetat nära i Pittsburgh.

Andra lag väntas blanda sig i

Utöver Vancouver uppges även Washington Capitals och New York Rangers ha siktet inställt på Guentzel. Även Florida Panthers och Toronto Maple Leafs nämns som tänkbara alternativ för Guentzel, beroende på om Panthers förlänger med skyttekungen Sam Reinhart och om Maple Leafs trejdar storstjärnan Mitch Marner eller inte.

Jake Guentzels nuvarande kontrakt, som han tecknade med Pittsburgh under Jim Rutherfords ledning, har en lönetaksträff på sex miljoner dollar.


TV: McDavids makalösa framspelning till Perry

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: