Max Lindroth förlänger med TPS

Max Lindroth lämnade Frölunda för spel i TPS under slutskedet av den gångna säsongen. Där avslutade backen starkt – och förlänger nu kontraktet.

Via sin hemsida meddelar det finska Liiga-laget TPS att Max Lindroth förlängt sitt kontrakt med klubben över säsongen 2024/25.

– Jag är väldigt nöjd med att Max fortsätter hos oss. Han är en stor del av vårt lag och är en specialist i special teams. En ung spelare på den här nivån är ett önskvärt tillskott för varje lag – och jag tycker att det är jättekul att Max ville fortsätta just här i Åbo, säger sportchefen Rauli Urama.

Skrev historia i Liiga

27-årige Lindroth kom till TPS från Frölunda i slutet av januari och avslutade säsongen starkt i Finland. På 13 grundseriematcher noterades backen för 13 poäng (5+8) och på nio slutspelsmatcher stod han sedan för ytterligare fem poäng.

I februari blev Max Lindroth även historisk, då han sköt det snabbaste hattricket från matchstart i ligans historia, då han bara behövde nio minuter och 40 sekunder på sig för att göra tre mål i matchen mot SaiPa.

I TPS återfinns sedan tidigare landsmännen Lukas Wernblom, Niklas Arell och Adam Werner.


TV: McDavids makalösa framspelning till Perry

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: