Edmonton vann – Floridas segerfest inställd

Edmonton tog chansen och vann på hemmaplan i Rogers Place mot Florida med 8-1 (3-1, 3-0, 2-0) i Stanley Cup-finalen. Därmed grusade laget, i alla fall för nu, Floridas segerfirande. Florida leder med 3-1 i matcher.

Edmonton Oilers tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.17 genom Mattias Janmark, och gick upp till 2-0 innan Florida Panthers svarade.

I periodpausen hade Edmonton ledningen med 3-1. Edmonton startade andra perioden bäst och gick från 3-1 till 6-1 genom mål av Connor McDavid, Darnell Nurse och Ryan Nugent-Hopkins. Och det var bara början. Edmonton fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-1. Målen i sista perioden gjordes av Ryan McLeod och Dylan Holloway.

Edmontons Connor McDavid stod för ett mål och tre assists och Dylan Holloway gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Nästa match spelas på onsdag 02.00, i Amerant Bank Arena.