Västervik värvar Tatu Kokkola från Kalmar: “Toppcenter i ligan”

Tatu Kokkola kunde inte föra över produktionen till hockeyallsvenskan. 
Nu står det klart att forwarden byter Kalmar mot Västervik och kliver ner i ettan igen.

Västervik plockar in en stark offensiv pjäs inför jakten på en återkomst i hockeyallsvenskan. Tatu Kokkola som gjorde just den resan med Kalmar, kliver ner i seriesystemet igen. 

– Tatu kommer att vara en toppcenter i ligan. Det är en väldigt skicklig center som är duktig i alla tre zonerna. Det är även en väldigt duktig tekare och Tatu kommer att vara en tillgång för oss i framförallt powerplay, säger sportchefen Victor Öhman på hemsidan.

Kokkola gjorde 35 poäng på 47 matcher i ettan när Kalmar gick upp, men kunde inte riktigt få med sig produktionen till allsvenskan. Istället fick han visa upp en annan sida i sitt spel genom en mer defensiv roll och slutade på fem mål och en assist.

– Han gjorde två väldigt bra säsonger i både Vimmerby och Kalmar i hockeyettan där han verkligen stack ut. I fjol fick han ta en liten mer defensiv roll i HockeyAllsvenskan och har utvecklat det spelet också som vi ser som en fördel för oss, säger Öhman.

Den 26-årige forwarden flyttade till Sverige 2021 och gjorde då direkt succé i Vimmerby. Dessförinnan har han främst spelat i den finska andraligan.


TV: Alexander Steen får toppjobb i NHL


 


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: