Mathias Bromé lämnar Örebro Hockey

Nu är det slutligen klart att Örebro går skilda vägar med Mathias Bromé. 
Enligt Örebro har parterna då nått en ekonomisk uppgörelse för att lösa ut Bromé från kontraktet. 
– Vi har hamnat i en situation där relationen mellan Mathias och tränarna blivit ohållbar, säger sportchef Henrik. Löwdahl.

Det har länge varit en följetong kring Mathias Bromés framtid i Örebro Hockey efter den uppmärksammade petningen i slutet av säsongen samt att stjärnan inte har fått träna med Örebro sedan laget återsamlades under våren. 

Nu står det slutligen klart att parterna går skilda vägar då Örebro nu meddelar på sin hemsida att Bromé lämnar föreningen. 

– Först och främst är det väldigt olyckligt och ett misslyckande att vi har hamnat där vi nu är. Situationen har blivit ohållbar och utifrån det så har vi kommit överens om att det här är bästa lösningen för bägge parter, säger sportchef Henrik Löwdahl

– För min del känns det så klart tråkigt att vi hamnat där vi nu är, men nu har vi hittat en lösning som kommer bli bäst för bägge parter. Jag har haft fyra fina år här, där många i och runt klubben har betytt mycket för mig och jag vill passa på att tacka alla supportrar samt partners för allt stöd under min tid i klubben, säger Bromé på Örebros hemsida

“Har kommit överens om en ekonomisk uppgörelse”

Enligt klubben så har de enats kring en ekonomisk uppgörelse för att lösa ut Bromé från hans kontrakt. 

– Vi har under de senaste veckorna tagit professionell hjälp utifrån och via en handlingsplan försökt hitta en gemensam väg tillbaka till varandra. Att vi inte har kunnat hitta en väg tillbaka har nu lett fram till att vi idag har kommit överens kring en ekonomisk uppgörelse med Mathias. Vi vill vara tydliga med att betona att Mathias inte har brutit mot några lagar, regler eller avtal, utan att vi har hamnat i en situation där relationen mellan Mathias och tränarna blivit ohållbar, säger Löwdahl. 

Örebro vill dock inte kommentera summan som klubben betalar för att köpa ut Bromé från kontraktet. 

– Som alltid när det kommer till ett utköp och speciellt i det här fallet, med ett långt kontrakt, så påverkas ekonomin. Vi kommer inte kommentera några siffror mer än att vi tillsammans med Mathias har kommit överens om en ekonomisk uppgörelse som båda parter känner sig nöjda med. Avslutningsvis vill jag tacka Mathias för hans insatser i Örebrotröjan och önska honom lycka till framöver, säger Henrik Löwdahl.

Senare under måndagen så presenterades Bromé av sin nya klubb – Luleå.


TV: Skickade en slängkyss – till de svenska flickvännerna

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: