Edmonton petar Cody Ceci – men Philip Broberg får fortsatt förtroende

Edmonton Oilers ser ut att ändra om i laguppställningen inför nattens andra finalmatch.
Men Philip Broberg får fortsatt förtroende av Oilers – och i stället verkar veteranen Cody Ceci petas till förmån för Vincent Desharnais. 

I helgen så inleddes Stanley Cup-finalen men det blev ingen rolig start för Edmonton Oilers som förlorade med 3-0 mot Florida Panthers. 

Backparet med Darnell Nurse och Cody Ceci var då inne på båda baklängesmålen som Edmonton släppte in (det tredje målet kom i tom kasse) och nu ser det ut få påverkan för laguppställningen. 

På morgonvärmningen inför nattens andra finalmatch så ändrar nämligen Oilers om då Cody Ceci utgår och Vincent Desharnais i stället kommer in i backparet med Nurse. Den nästan två meter långa Desharnais förväntas då komma in för att bidra med storlek till försvaret efter att Florida delat ut hela 57 tacklingar i den första finalmatchen. 

Ändringen i laguppställningen bekräftades sedan av Edmontons tränare Kris Knoblauch under en presskonferens inför nattens match. 

Philip Broberg behåller sin backplats

Det har tidigare spekulerats om att svenske Philip Broberg skulle kunna offras ifall Edmonton ändrar någonting på backsidan men nu får 22-åringen alltså fortsatt förtroende i backparet med Brett Kulak

Broberg spelade blott två matcher för Oilers under grundserien och kom in i laguppställningen till den fjärde konferensfinalen mot Dallas Stars. Han har dock växt med uppgiften och blivit bättre för varje match. 

I den första finalen mot Florida så spelade Broberg 17:55 minuter och hyllades efteråt för sitt spel. 

– Han har varit outstanding. Vi har satt honom i svåra situationer. Det kommer tillbaka till matchen mot Dallas där vi var tvungna att vinna, han kommer in i laget och gör en bra match. Sen den matchen har han konsekvent blivit bättre och bättre, sade Knoblauch till NHL.com under söndagen.

Broberg gör sin tredje säsong i Nordamerika och har då totalt spelat 95 matcher för Edmonton i både grundserien och slutspelet.


TV: Oliver Ekman-Larsson efter första Stanley Cup-finalen

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: