New Jersey, Toronto och Ottawa intresserade av Jacob Markström

New Jersey Devils uppgavs vara nära att värva Jacob Markström innan årets trade deadline. Nu uppges de få konkurrens. Enligt Sportsnets Elliotte Friedman ska Toronto Maple Leafs och Ottawa Senators också ha intresse för den svenska målvakten.

Det är i podcasten 32 Thoughts som Elliotte Friedman ger en uppdatering om läget kring Jacob Markström. 34-åringen sades vara nära att bli trejdad från Calgary Flames redan i mars. Då var det New Jersey Devils som uppgavs ha kommit långt i förhandlingarna med Flames om en bytesaffär.

Devils intresse kvarstår. General managern Tom Fitzgerald har inte gjort någon hemlighet av att klubben behöver en uppgradering mellan stolparna efter en säsong där just målvaktsspelet fallerade och var en stor anledning till att laget inte lyckades kvalificera sig för slutspel. 

Nu ska de dock inte vara de ändå som attraheras av Markström.

Toronto Maple Leafs GM sajnade honom

I podcasten räknar Friedman upp Toronto Maple Leafs och Ottawa Senators som två andra lag som kan ha svensken på sin radar. 

Toronto har sedan ett år tillbaka Brad Treliving vid rodret som general manager. Innan han tog över Maple Leafs hade han hand om Calgary Flames i nio säsonger – och var den som sajnade Markström som free agent 2020.

– På pappret är en kombination med Markström och (Joseph) Woll en rätt bra kombination. Det gör att jag kan se att ett lag som Toronto kan vara intresserade, säger Friedman i podden.

I fallet med Ottawa sitter de redan med både Anton Forsberg och Joonas Korpisalo under kontrakt kommande säsong. Men efter ett blekt år mellan stolparna uppger Friedman att Senators nye general manager Steve Staios finns med i “varje samtal som berör en målvakt”.

Jacob Markström har två år kvar på kontraktet

Jacob Markström har två år kvar på sitt kontrakt med Calgary, värt sex miljoner dollar per säsong. Elliotte Friedman tror att det är en av anledningarna till att Gävlesonen är så pass attraktiv för många klubbar som söker en målvakt.

– Ska du ut på öppna marknaden och hitta en målvakt kommer det att vara en större siffra och då är du väldigt nöjd med att kunna ta det där kontraktet.

Jacob Markström kommer från en säsong där han vann 23 av sina 48 matcher mellan Calgarys stolpar. Han hade en räddningsprocent på 90,5 och släppte i snitt in 2,78 mål per match.

Under karriären har han spelat 485 NHL-matcher för Florida, Vancouver och Calgary.


TV: Jacob Markströms snyggaste räddningar 2023/24

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: