Topi Rönni flyttar till Slovakien efter våldtäktsdomen

Topi Rönni dömdes för våldtäkt och Tappara valde då att bryta kontraktet med spelaren, som nu har värvats av Dukla Michalovce i Slovakien.

Det var under sommaren 2021 som Topi Rönni begick en våldtäkt i Helsingfors. Talangen spelade sedan både U18- och junior-VM för Finland innan övergreppet uppdagades. Det blev då en stor mediastorm runt spelaren som bland annat fick se Calgary Flames avsäga sig rättigheterna till honom.

Dessutom valde Tappara lite senare att bryta kontraktet.

Nu har 20-åringen dock hittat en ny klubb. Det blir en flytt till Slovakien och till Dukla Michalovce. Samma klubb har även värvat Renars Krastenbergs, som har förflutet i AIK och Södertälje.

Topi Rönni var underårig när våldtäkten skedde, precis som offret, och fick därför en straffrabatt. Det landade till slut i villkorligt fängelse i ett år samt 2 500 euro (närmare 28 000 kronor) i böter till brottsoffret.

“Vi är förstås medvetna om att Topi gjorde ett misstag för några år sedan som han straffades för. Vår klubb bestämde sig för att ge honom en hjälpande hand och ge honom en andra chans, som vi hoppas att han kommer att använda och bevisa sina hockeyegenskaper,” skriver Dukla Michalovce på sin Instagram.


TV: Edmontons väg till Stanley Cup-finalen 2024

 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: