Alexander Zetterberg bekräftar – flyttar till Boston University

Alexander Zetterberg blir inte kvar i Örebro. 
Den 18-årige talangen bekräftar nu själv att han i stället flyttar till college för spel hos Boston University. 

Hockeysverige.se har tidigare avslöjat att den 18-årige forwardstalangen Alexander Zetterberg kommer att lämna Örebro för spel i Boston University till nästa säsong. 

Nu ser övergången också ut att vara klar då Zetterberg bekräftar på Instagram att han är “committed” till Boston University. Han tackar då också av Örebro efter två säsonger i klubben. 

Zetterberg ser alltså ut att göra landsmannen Tom Willander sällskap i Boston då de båda kommer att spela för universitetslaget “Terriers”, samma klubb där förväntade draftettan Macklin Celebrini har spelat den här säsongen.

Har öst in poäng under säsongen

Alexander Zetterberg, född 2006, har haft en oerhört stark säsong i Örebro samt Småkronorna under säsongen. 

I J20 Nationell så gjorde forwarden hela 58 poäng på 41 matcher vilket gav en åttondeplats i poängligan samt var tredje bäst av alla U18-spelare i ligan. Bara fyra U18-spelare har någonsin gjort fler poäng i J20-ligan under en och samma säsong. 

Han gjorde också fem poäng på fyra matcher på U18-VM innan en skada gjorde att han missade slutspelet där Småkronorna tog brons. Under säsongen gjorde han totalt 20 mål och 37 poäng på 24 matcher i Småkronorna vilket är nytt rekord i det svenska U18-landslaget. 

Zetterberg har Njurunda SK som moderklubb och har spelat juniorhockey i både Timrå och Örebro men flyttar nu alltså till USA för collegespel till nästa säsong. Han väntas också bli vald i sommarens NHL-draft.


TV: Florida klara för Stanley Cup-final – slår ut NY Rangers

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: