K-G Stoppel lämnar Djurgården

K-G Stoppels tid i Djurgården är över.
– Jag har bestämt mig för att nu är tiden inne att lämna. Det här är något som vuxit fram efter många tuffa år, säger han till Djurgårdens hemsida.

K-G Stoppel har varit en del av Djurgårdens verksamhet sedan tidigt 90-tal. Han har varit tränare på ungdoms- och juniornivå, utvecklingsansvarig, marknads- och tillväxtansvarig samt vice VD. De senaste åren har han varit sportchef och tillförordnad VD. Nu lämnar Stoppel klubben.

– Jag har bestämt mig för att nu är tiden inne att lämna. Det här är något som vuxit fram efter många tuffa år, med ett enormt arbete som startade när vi åkte ur den senaste gången.

55-åringen ersattes av Niklas Wikegård på sportchefsstolen vid månadsskiftet, och tidigare under våren klev han också av som VD.

– Jag hade tidigt en dialog med styrelsen som meddelade att jag inte skulle få fortsatt förtroende på VD-posten, utan att man ville gå en annan väg. Samtidigt betonade man min betydelse för Djurgår’n och att jag skulle fundera över vad jag ville göra. Då hade jag svårt att ta något beslut, men i takt med att den framtida organisationen satt sig har det här beslutet vuxit fram. Jag har känt att det idag inte riktigt finns en roll som motiverar mig, vilket är ett måste i en sån här verksamhet. Det handlar inte om något åtta till fem-jobb, utan det bygger på att ha en konstant drivkraft.


Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: