KLART: Dan Bylsma blir ny coach i Seattle Kraken

Under natten kom uppgifterna om det hela. 
Nu har Dan Bylsma presenterats som ny huvudtränare i Seattle Kraken. 
– Vi är spända på att få ha honom bakom bänken, säger Ron Francis i ett pressmeddelande.

Efter två år i AHL-laget Coachella Valley Firebirds är Dan Bylsma tillbaka i NHL. Den 53-årige Stanley Cup-vinnaren har, precis som uppgifterna inatt hintade om, blivit presenterad som ny huvudtränare för Seattle Kraken.

– Dan är en vinnare med beprövade meriter från att utveckla både yngre och veteraner. Han är bekant med vår organisation och har jobbat med flera av våra NHL-spelare. Vi är spända på att få ha honom bakom bänken, säger Krakens general manager, Ron Francis i ett pressmeddelande.

Lyfte Stanley Cup med Pittsburgh

Bylsma blir alltså den interna lösningen efter att Seattle gått skilda vägar med Dave Hakstol och missat slutspelsplatsen under våren. Nere i Krakes AHL-lag har han coachat svenska spelare som Gustav Olofsson och Jesper Frödén - och tagit laget till en final och en semifinal (pågående slutspel) i Calder Cup. 

Tidigare har Bylsma haft rollen som huvudtränare i Pittsburgh och Buffalo. Han vann dessutom Stanley Cup under sin första säsong som huvudtränare, då med Penguins 2009. 2011 prisades han även med Jack Adams Award som ligans bästa tränare.


TV: Höjdpunkter från André Burakovskys säsong

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: