Uppgifter: Marco Sturm intervjuas för jobbet i San Jose Sharks

Marco Sturm kan bli den tredje europeiska coachen i NHL. 
Detta efter att LA Kings gett San Jose Sharks tillåtelse att prata med tränaren.

Efter en rekorddålig säsong valde San Jose Sharks i slutet av april att gå skilda vägar med coachen, David Quinn. Sedan dess har jakten på en ny huvudtränare pågått för fullt, men ännu har ingen ersättare presenterats. Nu kommer kanske en öppning för Sharks.

TSN:s insider Pierre LeBrun skriver natten till torsdag (svensk tid) att klubben fått tillåtelse från Los Angeles Kings att intervjua deras AHL-tränare, Marco Sturm. Detta efter att Kings inte valt att lyfta upp den 45-årige tysken till NHL-laget, vilket tidigare rapporterats som en lösning i deras egna tränarjakt.

Kan bli den tredje europeiska coachen

Marco Sturm gjorde 14 säsonger i NHL som spelare, varav åtta av dem var i just San Jose Sharks. Efter spelarkarriären har han både varit förbundskapten för det tyska landslaget och assisterande tränare i NHL. Senast kommer han från två säsonger som huvudansvarig i AHL-laget Ontario Reign. 

Enligt initierade Sheng Peng på San Jose Hockey Now är Sturm en av två som bekräftats föra diskussioner med klubben. Den andra är Ryan Warsofsky som varit assisterande tränare i NHL-laget.

Väljer Sharks Marco Sturm blir han den tredje europeiska coachen i NHL efter Alpo Suhonen och Ivan Hlinka.


TV: 1991: Mats Sundin skjuter VM-guldet till Sverige

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: