Kanada vann i grupp A i hockey-VM mot Schweiz

Kanada vann mot Schweiz i grupp A i hockey-VM, med 3-2 (1-1, 2-1, 0-0).

Det var två formstarka lag som möttes. Andraplacerade Kanada tog sjätte segern i rad. Schweiz hade före matchen fem segrar i rad.

Första perioden var jämn. Kanada inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Dylan Cozens efter 1.42, men Schweiz kvitterade genom Kevin Fiala efter 11.15. Schweiz gjorde också 2-1 efter 5.03 i andra perioden när Romain Loeffel slog till framspelad av Calvin Thurkauf och Michael Fora.

Kanadas Dylan Cozens gjorde 2-2 efter 8.46 framspelad av Andrew Mangiapane och John Tavares.

Nicholas Paul gjorde dessutom 2-3 efter 10.39 på pass av Andrew Mangiapane och Dylan Cozens. Målen kom i powerplay, efter att Kevin Fiala åkt på ett matchstraff.

Tredje perioden blev mållös, och Kanada höll i sin 3-2-ledning och vann.

Kanadas Andrew Mangiapane hade tre assists och Dylan Cozens gjorde två mål och ett assist.

Schweiz stannar därmed kvar på tredje plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 21 maj. Då möter Schweiz Finland i O2 Arena 20.20. Kanada tar sig an Tjeckien 16.20.