Schweiz vann mot Danmark

Det blev seger för Schweiz mot Danmark i grupp A i hockey-VM, med 8-0 (2-0, 3-0, 3-0).

Det här innebär att Schweiz nu har fem segrar i följd i grupp A i hockey-VM och behöver två segrar till för att gå igenom serien obesegrade.

Schweiz spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Nico Hischier, Roman Josi och Kevin Fiala. Det var bara början för Schweiz. Schweiz gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-3 till 0-5, målen av Kevin Fiala och Sven Senteler. Schweiz fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-0. Målen i sista perioden gjordes av Tristan Scherwey, Christoph Bertschy och Calvin Thurkauf.

Nico Hischier gjorde ett mål för Schweiz och två assist.

Det här betyder att Danmark ligger kvar på femte plats i tabellen, och Schweiz på tredje plats.

Danmark tar sig an Finland i sista matchen måndag 20 maj 20.20. Schweiz möter Kanada söndag 19 maj 20.20.