Axel Smeds och Henry Bowlby förlänger med Rögle

Den ena fick sitt genombrott i SHL och den andra var en välbehövd injektion. 
Nu meddelar Rögle att både Axel Smeds och Henry Bowlby förlänger sina kontrakt. 
– Skönt att ha en trygghet framöver, släppa de tankarna och ha fullt fokus på nästa säsong, säger Smeds på klubbens hemsida.

Mattias Göransson, Calle Själin, Jesper Pettersson och Oliver Eklind. Efter att samtliga presenterats som nyförvärv kommer nu Rögle med ännu fler goda nyheter. Denna gång är det duon Axel Smeds och Henry Bowlby som säkrats upp med kontrakt över 2024/25.

– Det var inget att tveka på personligen. Jag ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka, säger Bowlby som plockades in under säsongen och tog kliv efter kliv. 

För 19-årige Smeds innebär detta ännu ett kontrakt efter att han under säsongen nådde 100 spelade minuter och skrev på sitt rookieavtal. 

– Det är målet jag har haft hela säsongen, att spela till mig ett kontrakt och ta en plats i A-laget. Denna säsongen har det mer varit en bonus att jag har fått spela så mycket och med de spelarna jag gjort. Det har varit en sjukt rolig säsong. 

Smeds slutade säsongen på fyra poäng och 31 spelade matcher och var vid tillfällen inkastad i Rögles förstakedja. Detta under sin första riktiga säsong i SHL. Nu ska han ta nästa kliv utan tvillingbrorsan, Viktor Smeds, som lämnat för att ta plats i nedflyttade Oskarshamn.


TV: Skellefteå-tränaren Robert Ohlssons favoritspelare


 


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: