Klart: Calle Själin klar för Rögle

Calle Själin är klar för en återkomst till SHL. Men inte till Leksand, istället är backen klar för konkurrenten Rögle.

Han kom fram i Leksand, spelade till sig en plats i Tre Kronor och ett NHL-kontrakt. Nu är Calle Själin på väg tillbaka till Sverige.

Men någon återkomst i Dalarna blir det inte.

Den skickliga backen är klar för Rögle från och med nästa säsong. 

– Vi är jätteglada att få jobba med Calle. Under sina år i Charlotte och Rochester har han fått ett stort defensivt ansvar, vilket utvecklat den sidan av hans spel på ett mycket tillfredställande sätt. Han är också offensivt begåvad, har en fin rörlighet och pucktouch. Calle kommer bli en stabil bricka i vårt bygge, säger Hampus Sjöström till klubbens hemsida.

24-åringen har gjort två säsonger i Nordamerika sedan han lämnade Sverige. Det blev dock aldrig någon NHL-debut utan istället blev det för det mesta spel i Floridas AHL-lag Charlotte Checkers.

Har fem säsonger i Leksand bakom sig

Inför trade deadline trejdades svensken, men det slutade med nio matcher för Rochester Americans i AHL. Calle Själin har fem säsonger i Leksand bakom sig och stod under sin sista säsong i Dalarna för 22 poäng på 46 matcher.

– När jag pratade med Hampus (Sjöström), och hörde vad han presenterade, lät det väldigt spännande. Det intresse som finns för hockey i Ängelholm är något som också lockade mig att skriva på. Jag kände också att resan som man gjort de senaste åren är något som jag vill vara delaktig i och bidra till nya mål, säger spelaren själv.

Det nya kontraktet sträcker sig över de kommande två säsongerna.


TV: Schweiz besegrade Tjeckien efter straffar

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: