Mattias Göransson klar för Rögle

Det blev ingen fortsättning i Färjestad för Mattias Göransson. Nu är 29-åringen i stället klar för spel i Rögle.
– Vi ser fram att få jobba med honom här, säger Rögles sportchef Hampus Sjöström.

Via sin hemsida låter Rögle meddela att den 29-årige backen Mattias Göransson anslutit till klubben på ett treårskontrakt. Försvararen kommer närmast från spel i Färjestad.

– Jag ser Rögle som en bra plats att fortsätta utvecklas på och en klubb som har samma målsättning som mig som spelare, att vinna. Det har alltid varit ett grymt tryck i Catena när man har varit där och spelat och jag ser verkligen fram emot att komma ner och bli en del av den gemenskap och passion som finns i laget och staden, säger Göransson till klubbens hemsida.

Har spelat fem säsonger i SHL

29-åringen har spenderat de senaste tre säsongerna i Rögle. Innan dess spelade han två säsonger i Leksand och dessförinnan gjorde Göransson tre säsonger i collegeligan med UMass-Lowell.

– Mattias är en stor, stark och skridskoskicklig back. Han är defensivt ansvarsfull och har ett bra första-pass. Han har historisk haft en offensiv produktion som vi önskar att kittla och ta del av i vår miljö. Vi ser fram att få jobba med honom här, säger Rögles sportchef Hampus Sjöström

Mattias Göranssons kontrakt med Rögle sträcker sig över säsongen 2026/27.


TV: Schweiz besegrade Tjeckien efter straffar


 

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: