Dallas kör över Colorado – är nära avancemang

Dallas Stars är en seger från avancemang till konferensfinalen.
Detta efter att man kört över Colorado med 5–1 i natt.

Efter att man förlorat den första matchen i matchserien mot Colorado Avalanche har Dallas Stars nu fått serien precis dit man vill. I natt inkasserade laget sin tredje raka seger mot Avalanche efter att man kört över “Avs” i Denver med 5–1.

Stor segerorganisatör för Stars var unge forwarden Wyatt Johnston.

Kliver in i sällskap med Gretzky

Centern, som fyller 21 år i dag, stod för två mål varav det ena kom i powerplay och det andra i boxplay. Han blev därmed den blott andra spelaren under 21 år att lyckas göra mål i bägge spelformerna i en slutspelsmatch. Den enda som tidigare lyckats med konststycket är Wayne Gretzky.

Johnston stod för både 1–0-målet och 2–0-målet i matchen och har nu samlat på sig totalt sju fullträffar i årets Stanley Cup-slutspel och bara fyra spelare i Stanley Cup-slutspelets historia gjorde fler mål innan sin 21-årsdag än de elva fullträffar som Johnston mäktade med, då han även sköt fyra mål under fjolårets slutspel.

Svensken matchas sparsamt

För Dallas innebär nattens storseger, där man vid ett tillfälle i matchen ledde skottstatistiken med hela 22–4, att man skaffar sig matchboll i serien mot Colorado. Stars leder nu matchserien med 3–1 i matcher och har chansen att avgöra serien när den vänder tillbaka till Texas under natten till torsdag.

Nils Lundkvist spelade sex minuter i matchen för Dallas och noterades två skott på mål. Den 23-årige norrbottningen har fått se sin istid sjunka från drygt 14 minuter per match i grundserien till blott fyra och en halv minut per match i slutspelet.

Colorado Avalanche – Dallas Stars 1–5 (0–1, 1–2, 0–2)
Colorado: Casey Mittelstadt (2).
Dallas: Wyatt Johnston 2 (7), Miro Heiskanen (4), Jevgenij Dadonov (3), Sam Steel (1).

Dallas leder med 3–1 i matcher.

Se matchens höjdpunkter i videospelaren ovan.