Efter skadan på Brad Marchand – Jim Montgomery till attack mot Sam Bennett

Brad Marchand missade lördagens träning efter skadan i den tredje konferenssemifinalen mot Florida Panthers i natt. Nu anklagar Boston Bruins coach Jim Montgomery motståndaren Sam Bennett för fulspel.
– Det finns en historik där med Bennett, säger Montgomery.

Boston Bruins har hamnat i brygga i serien mot Florida Panthers. Efter den övertygande 5–1-segern i match ett har laget två tunga förluster bakom sig. Nattens 2–6-nederlag hemma i TD Garden var extrem smärtsam eftersom man förlorade viktige Brad Marchand i processen.

Lagkaptenen spelade inte i tredje perioden av matchen efter vad som såg ut att vara en kollision med motståndarforwarden Sam Bennett. Men enligt Bruins coach Jim Montgomery handlade det om mer än så.

Efter lördagens träningspass, där Marchand saknades på isen för Bruins, indikerade huvudtränaren att Bennett hade skadat veteranen med flit.

– I realtid hade jag inte ögonen där (på situationen), säger Montgomery. Men nu när jag har sett det finns det en historik där med Bennett. Det finns tydliga bevis på vad som försiggick.

Ingen avstängning att vänta för Sam Bennett

Bruins-coachen ville inte säga rakt ut vad han syftade på, men vissa kameravinklar från incidenten tycks antyda att Sam Bennett slår Brad Marchand i huvudet i samband med kollisionen. Det spekuleras därför i om den överkroppsskada som han ska lida av i själva verket är en hjärnskakning.

Florida Panthers coach Paul Maurice har i sin tur tagit Sam Bennett i försvar genom att säga att det handlade om en kollision, varken mer eller mindre.

NHL har heller inte tittat närmare på situationen för att eventuellt stänga av eller bötfälla Bennett, som gjorde comeback i slutspelet efter att ha missat fem raka matcher med skada.

Match fyra mellan lagen spelas i Boston natten mot måndag.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: