HOCKEY-VM: Seger för Lettland mot Polen

Lettland vann mot Polen i första matchen i grupp B i Hockey-VM. Segersiffrorna skrevs till 5-4 (0-1, 1-1, 3-2, 1-0) efter förlängning.

Kaspars Daugavins blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 3.29 in i förlängningen.

Polen tog ledningen efter 15.29, genom Krzysztof Macias assisterad av Mateusz Michalski. Efter 2.18 i andra perioden slog Roberts Mamcics till, framspelad av Raivis Ansons och Miks Indrasis och kvitterade för Lettland.

Polens Kamil Walega gjorde 2-1 efter 8.15.

Lettland förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

Tre poäng av Kaspars Daugavins

I förlängningen tog det 3.29 innan Lettland avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Kaspars Daugavins, framspelad av Rodrigo Abols.

Kaspars Daugavins gjorde två mål för Lettland och spelade dessutom fram till ett mål.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 12 maj. Då möter Polen Sverige i Ostravar Arena 20.20. Lettland tar sig an Frankrike hemma 16.20.

Här hittar du hela spelschemat för hockey-VM 2024.

Här hittar du all information du behöver om hockey-VM 2024.