Rasmus Korhonen klar för Västerås IK

Västerås spikar sin målvaktssida inför nästa säsong. 
Den finske keepern Rasmus Korhonen värvas för att bilda målvaktspar med Jørgen Hanneborg. 
– Vi har letat efter den profil som Rasmus har med sin storlek och rörlighet, säger VIK:s målvaktstränare Patrik Sjöström.

I tisdags presenterade Västerås att de värvar norske målvakten Jørgen Hanneborg från Almtuna. 

Bara några dagar senare har de nu också spikat sitt målvaktspar till nästa säsong. 

På sin hemsida bekräftar VIK att de har gjort klart med den finske burväktaren Rasmus Korhonen som närmast kommer från Jukurit i Liiga. 

– Det känns väldigt bra att ha satt vårt målvaktspar med Rasmus och Jørgen. De kommer komplettera, sporra och utmana varandra på ett sätt som vi ser fram emot, säger sportchefen Niklas Johansson.

Draftad av Arizona Coyotes

21-årige Korhonen är 195 centimeter lång och den senaste säsongen i Jukurit hade han 90,3 i räddningsprocent och 2,29 GAA på 24 matcher. 

– Vi har letat efter den profil som Rasmus har med sin storlek och rörlighet. Han läser spelet väldigt bra och har även bra fötter vilket gör honom positionssäker. Han har ett lugn i sitt spel och låter pucken komma till honom, säger Västerås IK:s målvaktstränare Patrik Sjöström.

I NHL-draften 2021 tingades Rasmus Korhonen i fjärderundan som 122:e spelare av Arizona Coyotes och säsongen 2021/22 åkte han över till Nordamerika för spel i Arizonas farmarlag Tucson Roadrunners men det blev då bara fem matcher i AHL. Han har i övrigt gjort tre landskamper för det finska U20-landslaget i sin karriär samt totalt 44 Liiga-matcher.


TV: NHL-spelarna klev fram i Tre Kronors seger

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: