Wyatt Johnson hjälte för Dallas – avgör rysare

Hoppet lever för Dallas Stars i serien mot Vegas Golden Knights.
Det kan de tacka Wyatt Johnston för – 20-åringen sköt två mål och avgjorde i förlängningen för att reducera serien.

Vegas Golden Knights vann båda matcherna nere i Texas vilket innebar att Dallas Stars var rejält pressade när serien nu vände upp till Las Vegas.

Då klev Stars ut och stod för en kanonmatch och kunde vinna på bortaplan för att reducera i serien.

Stor hjälte blev 20-årige talangen Wyatt Johnston

Johnston gav Dallas ledningen i den första perioden och i den andra gjorde sedan Miro Heiskanen 2-0 för bortalaget som dominerade spelet. Men regerande mästarna Vegas kämpade sig tillbaka till 2-2 innan periodens slut.

Stars tryckte på rejält men det blev inga mål i tredje perioden. Trots 38-27 i skott till Dallas efter 60 minuters hockey så var det 2-2 och förlängning väntade.

Avgjorde efter soloprestation

Precis i slutet av den fjärde perioden klev då Johnston fram. Han stod för en soloaktion och kunde skicka in 3-2-pucken med sitt andra mål i matchen och se till att Dallas fortfarande har hoppet om att kunna komma tillbaka i serien.

Logan Thompson hade en kanonmatch för Vegas och räddade 43 av 46 skott men det räckte alltså inte. Jake Oettinger i Dallas räddade 32 av 34 skott i vinsten.

Vegas leder fortsatt serien och kan skaffa sig matchboll då de spelar hemma även i den fjärde matchen i serien.

Vegas Golden Knights – Dallas Stars 2–3 OT (0-1,2-1,0-0,0-1)

Vegas: Brayden McNabb (2), Jack Eichel (2).
Dallas: Wyatt Johnston 2 (2), Miro Heiskanen (1).

Vegas Golden Knights leder serien med 2-1 i matcher.