Jack Berglund bakom Färjestad J18:s fina start mot Luleå

Färjestad har tagit kommandot mot Luleå i J18 Åttondelsfinal herr, efter vinst på hemmaplan med 6-2 (1-1, 3-0, 2-1) i första matchen. På bortaplan i Coop Norrbotten Arena på lördag kan Färjestad därmed avgöra serien.

Första perioden var jämn. Luleå inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Måns Josbrant efter bara 53 sekunder, men Färjestad kvitterade genom Joakim Engholm efter 6.37. I andra perioden var det Färjestad som var starkast och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Lucas Branting, Jack Berglund och Joakim Engholm. 7.46 in i tredje perioden slog Tsimafej Tuzin till på pass av Linus Funck och reducerade för Luleå. Men mer än så orkade Luleå inte med.

12.05 in i perioden nätade Färjestads Lucas Ryen och ökade ledningen för Färjestad.

Efter 15.16 slog Jack Berglund till återigen och ökade ledningen för Färjestad. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 6-2.

Färjestads Jack Berglund stod för två mål och ett assist.

Nästa match spelas på lördag 16.00, i Coop Norrbotten Arena.