MJÖRNBERG: Trevande drömstart på kvalserien

Det är så klart ångest och nerver för fansen, men för alla som bara vill se kvalserien till Hockeyallsvenskan som underhållning kan den trevande inledningen på den tio omgångar långa serien knappast betraktas som något annat än en drömstart. 

Kvalserien till Hockeyallsvenskan kunde inte ha fått en bättre start. I alla fall inte för alla som följer den från sidan med förhoppning om en spännande uppgörelse om den där allsvenska platsen.

Vi har fått en trevande, svajande och svåranalyserad start där samtliga lag lyckats vinna en match var och där ingenting har satt sig.

Efter en annandagpåsk med tre bortavinster är det svårt att dra några djuplodande slutsatser alls, men konstateras kan att nästan alla lag har visat sig från en så väl riktigt svag som påtagligt stark sida.

Piteå reagerade helt snett på sin premiärkölhalning av Vimmerby (7-1) och blev ganska enkelt avfärdade av Kristianstad som åkte norrut och plockade sina tre första kvalpoäng (seger 4-2). Ett Kristianstad som för sin del visade klassen efter en hemmapremiär mot Halmstad som föreföll vara lite ringrostig.

Vimmerby reagerade helt rätt på den där kölhalningen i Piteå och gick ut och gjorde en stark match i Hudiksvall i eftermiddags. Borta var den där nonchalansen och naiviteten som man blev så hårt straffade på i Norrbotten. Istället var det gulklädda gänget mer noggrant kring linjerna och såg till att inte tappa puckarna på fel ställen. Den vassa offensiven vet vi finns där och idag gjorde Vimmerby en rakt igenom bra match (vinst med 4-1). Vilket behövdes, för Hudiksvall var inte alls dåliga. Hemmalaget byggde vidare på det där intensiva spelet som var så effektivt mot Brödernas/Väsby i premiären, men stötte idag på en motståndare som var mer redo.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: