Frölunda vann avgörande matchen mot Leksand efter rysare

Efter seger på hemmaplan i avgörande matchen med 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) efter förlängning har Frölunda nu avgjort matchserien mot Leksand i SM-kvartsfinalen. Därmed vann Frölunda med 4-3 i matcher.

Mikael Ruohomaa blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 4.08 in i förlängningen.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Frölunda gjorde 1-0 genom Jere Innala efter 13.50 i andra perioden.

Leksand kvitterade till 1-1 genom Lukas Vejdemo med 3.15 kvar att spela av perioden. Frölunda tog ledningen på nytt genom Erik Thorell efter 13.59 i tredje perioden.

Leksand gjorde 2-2 genom Olle Alsing med 3.7 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 4.08 innan Frölunda avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Mikael Ruohomaa, på pass av Jayden Halbgewachs och Jere Innala.