Skärblacka avgjorde med tre mål i tredje perioden

I två perioder hängde bortalaget Wettern hyggligt med i matchen mot Skärblacka. Men Skärblacka öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 8-3 (2-1, 3-2, 3-0) i matchen i Hockeytrean södra D fortsättningsserie.

– En ganska konstig match som började med att vi fick spela hemmamatch i Linköping på grund av dåligt med istider i Norrköping. En match där vi fick byta ishall då isen gick sönder och väldigt mycket väntetid då tre plexiglas lossnade i den nya hallen. Själva matchen var en svängig historia där båda lagen bytte chanser med varandra. Det var inget som passade oss, men när vi fick ner pucken på djupet och kunde få lite längre anfall på dem så trillade puckarna in. Fanns väl inte så mycket mer att säga om det utan viktigaste var att vi fick med oss tre poäng. Matchenslirare i Skärblacka blev Erik Asp, kommenterade Skärblackas tränare Fredrik Klintestam.

Wetterns lagledare Björn Yngve om matchen:

– Dåligt fokus med allt strul av ishallbyte och trasigt plexi.

Segern var Skärblackas sjätte på de senaste sju matcherna.

Första perioden var jämn. Wettern inledde bäst och tog ledningen genom Fredrik Kall efter 4.06, men Skärblacka kvitterade genom Eric Wållberg. Och Skärblacka hann också ta ledningen, genom David Engberg. Skärblacka inledde andra perioden med att göra 3-1 genom Liam Rantala-Larsson, innan Wettern svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Herman Lindh för efter 10.20.

I slutminuterna var det dock Skärblacka som tog greppet. Eric Asp gjorde 4-3 efter 11.41, innan David Engberg satte 5-3 efter 11.58. Skärblacka fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 8-3. Målen i sista perioden gjordes av Anton Karlsson, Eric Asp och Eric Wållberg.

Eric Asp och David Engberg gjorde två mål och två assist var för Skärblacka.

Wettern fortfarande är sist i serien efter matchen, medan Skärblacka är på andra plats.

Söndag 11 februari möter Skärblacka Linköping Mighty Ravens borta 17.00 och Wettern möter Eksjö hemma 16.00.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: