Rosvik klart för kval till Hockeyettan

Rosvik har haft en bra säsong i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr, och är nu klart för kval till Hockeyettan. Det efter seger, 8-3 (2-0, 2-3, 4-0), på bortaplan mot Kiruna AIF på lördagen.

Segern var Rosviks fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Rosvik starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Jesper Lundberg och Magnus Isaksson. Kiruna AIF förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Rosvik vann också tredje perioden 0-4 och ställningen efter tre perioder var 3-8.

Rosviks John Eriksson stod för fyra poäng, varav ett mål, Gustav Niklasson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål, Magnus Isaksson gjorde två mål och ett assist och Adam Eriksson gjorde ett mål och två assist.

Rosviks nya tabellposition är andra plats, medan Kiruna AIF är på sjunde plats. Ett fint lyft i tabellen för Rosvik som så sent som den 22 februari låg på sjätte plats.