Motala klart för spel i division 2

Motala har lyckats i HockeyTvåan Kvalserie A södra herr. Detta efter att matchen borta mot Sörhaga/Alingsås slutat 3-1 (1-0, 0-1, 2-0).

– Jag tycker vi står upp hela matchen mot Motala och gör det bra men ganska typiskt i kvalet att vi räcker inte till riktigt och det studsar inte vår väg riktigt. Bara att ta nya tag, kommenterade Sörhaga/Alingsås tränare Martin Krook efter matchen.

Segern var Motalas femte på de senaste sex matcherna.

Motala tog ledningen efter 19 minuters spel, genom Lucas Mautner framspelad av Albin Wadström och Wilhelm Wadström. Efter 11.37 i andra perioden nätade Ville Rosén, på pass av Anton Hammarstrand och kvitterade för Sörhaga/Alingsås. I tredje perioden var Motala starkast och gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Albin Albrektsson och Jimmy Bothén och avgjorde matchen.

Det här betyder att Sörhaga/Alingsås slutar på fjärde plats, och Motala på första plats.