Tung seger för Kovland i toppmatchen mot KB65

Det var två topplag som möttes i hockeytvåan norra CD herr på tisdagen. Och det slutade med seger för Kovland, som besegrade KB65 hemma med 6-1 (2-0, 2-1, 2-0).

Det här innebär dock inga förändringar i tabellen. Kovland ligger kvar på andra plats i tabellen, och KB65 är i fortsatt serieledning. Fyra poäng skiljer nu lagen åt.

– Bra match av oss! Vi spelar bra både bakåt och framåt. Vi skapar mycket målchanser och i sista perioden stänger vi igen bakåt och låter de inte skapa några farligheter alls, kommenterade Kovlands tränare Stefan Smedberg.

KB65:s tränare Ted Svensson tyckte till om matchen:

– Vi räcker inte riktigt till mot Kovland ikväll. Även om jag tycker att vi till stora delar för spelet och spelar med bra kontroll så är Kovland större, tyngre och vassare än oss. Vi jobbar på och tar sikte mot fredagens hemmamatch mot Brunflo. Då har vi förhoppningsvis en hel del spelare åter från sjukdom.

Segern var Kovlands fjärde på de senaste fem matcherna.

KB65 hade en fin rad med tio raka matcher utan förlust inför tisdagens match.

I början av matchen var Kovland starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Emil Lindqvist och Philip Pallin. Efter 5.07 i andra perioden ökade Kovland på till 3-0 genom Elias Feldt.

KB65 reducerade dock till 3-1 genom Alfons Lundgren efter 12.01 av perioden.

Kovland ökade ledningen till 4-1, på nytt genom Philip Pallin efter 18.26. Kovland fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Simon Sjöberg och Svante Nordberg.

Kovlands Elias Feldt stod för ett mål och tre assists och Philip Pallin gjorde två mål och ett målgivande pass.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Kovland med 24–12 och KB65 med 28–13 i målskillnad.

I nästa match möter Kovland Ånge borta och KB65 möter Brunflo hemma. Båda matcherna spelas fredag 2 februari 19.30.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: