Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Guldsmedshyttan

Matchen mellan Hallstahammar och Guldsmedshyttan i Swetex Arena slutade 6-8 (1-3, 2-3, 3-2). Ett skönt trendbrott för Guldsmedshyttan. Laget hade före fredagens bortamatch fyra förluster i rad i hockeytvåan västra B herr.

– En målrik och svängig match. Vi blandar och ger. Mycket bra spel varvas med mindre bra. Fyra mål i powerplay blir matchavgörande. Skönt när det spelet hackat för oss stora delar av säsongen, kommenterade Guldsmedshyttans tränare Niklas Bernström.

I första perioden var det Guldsmedshyttan som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Även i andra perioden var det Guldsmedshyttan som var starkast. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-6.

Efter 5.48 av matchen kunde Jonathan Henze göra 4-6 för Hallstahammar.

Efter 10.33 i tredje perioden ökade Guldsmedshyttan på till 4-7 genom Rasmus Lundwall.

Hallstahammar reducerade dock på nytt till både 5-7 och 6-7 genom Anton Kaskikallio och Kevin Jansson Lorek, det sista med 4.18 kvar att spela av matchen.

Guldsmedshyttan kunde dock avgöra till 6-8 med 18 sekunder kvar av matchen genom Felix Zetterberg.

Guldsmedshyttans Filip Nyberg stod för fem poäng, varav två mål, Alexander Arvidsson gjorde två mål och två assist och Casper Westerlund gjorde ett mål och spelade fram till två mål. Gustav Dahlstedt gjorde ett mål och totalt tre poäng för Hallstahammar och Victor Söderholm hade tre assists.

Med fyra omgångar kvar är Hallstahammar på sjunde plats i tabellen, medan Guldsmedshyttan är på femte plats.

På fredag 2 februari 19.00 spelar Hallstahammar borta mot Smedjebacken, och Guldsmedshyttan hemma mot Kumla Hockey.