Djurgården besegrade Västerås med knapp marginal

Djurgården tog till slut hem segern mot Västerås i matchen hemma på Hovet på onsdagen. Matchen i Hockeyallsvenskan slutade 3-2 (1-1, 2-0, 0-1).

Första perioden var jämn. Västerås inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Trevor Mingoia efter 3.33, men Djurgården kvitterade genom Linus Klasen efter 8.12. I andra perioden var Djurgården starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål i mitten av perioden av Albin Grewe och Wiktor Nilsson. 13.22 in i tredje perioden nätade Västerås Alexander Lindelöf framspelad av Eric Engstrand och reducerade för Västerås. Fler mål än så blev det inte för Västerås.

Djurgården har tre segrar och två förluster och 13–13 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Västerås har en vinst och fyra förluster och 14–17 i målskillnad. Det här var Djurgårdens tionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Västerås sjunde uddamålsförlust.

För Västerås gör resultatet att man nu ligger på åttonde plats i tabellen, medan Djurgården är på andra plats.

I nästa match, fredag 2 februari 19.00, har Djurgården Östersunds IK borta i Östersund Arena, medan Västerås spelar hemma mot SSK.