Formstarka Mora vann mot SSK

Mora är svårstoppat för tillfället. När laget mötte SSK borta i Scaniarinken på söndagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 2-5 (0-1, 1-1, 1-3) innebär att Mora nu har sex segrar i följd i Hockeyallsvenskan.

I början av matchen var Mora starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Kalle Kratz och Måns Carlsson. Efter 19.26 i andra perioden nätade Filiph Engsund, på pass av Marcus Eriksson och Emil Alba och reducerade åt SSK. Mora tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.14 genom Chad Yetman, och gick upp till 1-4 innan SSK svarade.

Segern skrevs till slut till 2-5 för Mora.

För tabellens utseende betyder det här att SSK ligger på femte plats medan Mora har tredjeplatsen. Så sent som den 13 januari låg Mora på åttonde plats i tabellen.

Nästa motstånd för SSK är Kalmar. Lagen möts onsdag 31 januari 19.00 i Scaniarinken. Mora tar sig an Bik Karlskoga hemma fredag 2 februari 19.00.