Isabelle Lundin-Lundgren matchvinnare när Björklöven vann mot Örebro Hockey

Björklöven tog en säker seger på bortaplan mot Örebro Hockey i HockeyAllsvenskan norra. Matchen slutade 1-2 (0-1, 0-0, 1-1) efter två mål av Isabelle Lundin-Lundgren.

– Vi är inte riktigt med från start och låter Björklöven ta tag i spelet. Vi får långa perioder i egen zon där vi står emot bra. I andra och tredje lyfter vi oss och går ut med energi i varje byte. Vilket resulterar i mer anfallsspel och även ett mål. Det är en tuff match mot ett bra lag, kommenterade Örebro Hockeys tränare Daniel Nordlund.

Isabelle Lundin-Lundgren blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål 13.13 in i tredje perioden.

Gästerna Björklöven började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 3.43 slog Isabelle Lundin-Lundgren till assisterad av Ida Normark.

Andra perioden blev mållös. 7.45 in i tredje perioden slog Clara Eliasson till på pass av Lovisa Samuelsson och kvitterade för Örebro Hockey.

13.13 in i perioden nätade Björklövens Isabelle Lundin-Lundgren ännu en gång framspelad av Lotte Pedersen och avgjorde matchen för Björklöven.

Det här var Örebro Hockeys andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Björklövens andra uddamålsseger.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Örebro Hockey på femte plats och Björklöven på fjärde plats.

Örebro Hockey tar sig an Färjestad i nästa match hemma söndag 28 januari 16.00. Björklöven möter Falu IF borta lördag 27 januari 14.30.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: